Tietoa

KARHUMAA+SKORPIO on kahden taiteilijan muodostama kollektiivi yhteisille taideprojekteille. Työskennellessään yhdessä he kutsuvat olevaksi Kolmannen Mielen*, kollektiivisen olemisen muodon jonka vaikutuspiirissä ideat ja tunteet sulautuvat vaivatta yhteen ikäänkuin osmoosissa.

* ks. William S. Burroughs & Brion Gysin. The Third Mind. New York: The Viking Press, 1978.


Satu Karhumaa

Satu Karhumaa työskentelee pääasiassa kuvanveiston, installaation, videon ja äänen parissa. Hänen taustansa on kokeellisessa musiikissa ja keramiikassa. Hän inspiroituu pinnanalaisista asioista, jättömaista, unohdetuista tiloista ja ihmisen lajityypillisten käytösmallien ihmettelystä, luoden maailmasta omia outoja tulkintojaan.

Pohdin identiteettien muodostumista, persoonia ja stereotypioita, yksilön moninaisuutta ja massojen yhtenäisyyttä, yhteiskunnan kohdistamaa painetta yksilöön ja yksilön selviytymismekanismeja. Tarkastelen, miten persoonattomalla hahmolla voi ilmaista tunteita. Minua kiehtoo mekaniikan ja ihmisyyden välinen suhde.

kaaos.org/satuk

instagram.com/_ovro_

Niko Skorpio

Niko Skorpio työskentelee kuvan, äänen ja sekalaisen kadonneen ja löydetyn materiaalin parissa. Hänen teoksiaan on esitetty taidenäyttelyissä ja tapahtumissa kansainvälisesti. Hänen taustansa on kokeellisessa underground-musiikissa ja graafisessa suunnittelussa, joiden parissa hän on toiminut 1990-luvulta alkaen.

Työskentelyni on intuitiivisten tilojen kartoittamista. Suosin sattumaa ja muita kontrollia hylkiviä keinoja voidakseni luovuttaa ohjakset alitajuisille voimille. Jonkin ihmisluonnolle vieraan tavoitteleminen kertoo ehkä jotain ihmisenä olemisesta tässä ajassa ja tilassa.

www.nikoskorpio.net

instagram.com/nikoskorpio