Heikki Huhtanen In Memoriam

Heikki Huhtanen (a.k.a. Henry Zalkin) was a musician behind the project Janko, Krul' Albanskaj, interpreter, writer and a man of many interests: electronic music & industrial, languages, politics, cult movies, literature and anything possible in popular culture. He died on heart attack September 5, 1999. Anyone who knew Heikki from longer period was aware that his heart was operated years ago to fix arrhythmia. He was 24 years old.

Heikki Huhtanen was in correspondence with a lot of people around the world. If you knew him and have any memories of Heikki, please write to Ante Mulari, for those to be forwarded to Heikki's parents: ante.mulari@nic.fi

Kirjoittanut Ante Mulari:

"Ikävimmät uutiset saapuivat minulle maanantaina syyskuun 6. 1999, jolloin Taisto Huhtanen soitti minulle ja kertoi Heikin kuolleen edellisenä päivänä, eli sunnuntaina. Heikki oli palaamassa kotiin orkesteriharjoituksista ja sai sydänkohtauksen kohtalokkain seurauksin. Hänet kauemmin tunteneet tiesivät, että Heikille oli tehty sydänleikkaus joskus aikaisemmin. Siitä huolimatta tämä uutinen oli todella tyrmäävä. Sitä oli vaikeaa uskoa todeksi.

Minulle Heikki oli hyvä ystävä jo lukioajoilta. Ensivaikutelma hänestä oli kummallinen, outo tyyppi, joka puhuu kummia. Kun opin tuntemaan hänet paremmin, löysin loistavan tyypin, jollaisia tapaa äärimmäisen harvoin. Meillä oli useita yhteisiä kiinnostuksen kohteita, kuten industrial ja elektroninen musiikki, politiikka, oudot elokuvat, kirjallisuus, sanalla sanoen kaikki mahdollinen ja mahdoton populaarikulttuurissa. Näin ystävyytemme lujittui vuosi vuodelta niiden kuuden vuoden aikana, jolloin tunsimme toisemme.

Näin Heikin viimeisen kerran elossa kauniina, kuumana kesäpäivänä heinäkuun 17. 1999 Suomenlinnassa. Menimme sinne piknikille juomaan punaviiniä ja parantamaan maailmaa. Tietenkin poltimme molemmat itsemme ja olimme kipeitä kuumalla kalliolla istumisesta juopuneina. Kaikenkaikkiaan se oli unohtumaton päivä.

En tunne Heikin luokkatovereita, mutta luulen että Heikki oli jotakin ihmisille, joille hän alituiseen lähetti sähköpostiakin. Teidän kaikkien nimet olen poiminut minulle tulleesta postista, jota Heikki on minulle lähettänyt. Halusin kirjoittaa tämän kirjeen saadakseni ääneni kuuluviin ja pyytääkseni kahta yksinkertaista asiaa:

1. Kirjoita jotain itsestäsi ja Heikistä. Jotakin epätavallista, ehkä jostain hauskasta tapahtumasta, jotain jonka ei soisi jäävän vain omaksi muistoksesi. Ainoan lapsen äkillinen kuolema tuottaa sanoinkuvaamatonta tuskaa ja surua, näin voit omalta osaltasi auttaa Heikin vanhempia Taistoa ja Kaarinaa. Haluaisin kerätä näitä kirjoituksia ja antaa ne heille. Osoite on amulari@hit.fi.

2. Tunnet Heikin ystäviä? Anna tämä kirje heidän luettavakseen.

Heikki polttohaudataan myöhemmin, mutta siunaustilaisuus järjestetään Kannelmäen kirkossa perjantaina 17.9.1999 kello 13, jonka jälkeen muistotilaisuus Kannelmäen seurakuntasalissa."

[Janko, Krul' Albanskaj]

[this text was borrowed from pHinnWeb]